Αρχική Εργασια Στάση Εργασίας την Τρίτη 5 Μάρτη 2019

Στάση Εργασίας την Τρίτη 5 Μάρτη 2019

45

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ 2019 (12.00 έως λήξη ωραρίου)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες/οι,

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται μαέστρος στον εμπαιγμό και στην εξαπάτηση των εργαζομένων. Την ώρα που προπαγανδίζει το «τέλος των μνημονίων» και τη δήθεν «βελτίωση της θέσης των εργαζομένων», με νύχια και με δόντια πολεμά κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων στο Δημόσιο για την επιστροφή των απωλειών τους και για αυξήσεις στους μισθούς, όταν μάλιστα από την αρχή της κρίσης έχουμε χάσει πέντε μισθούς το χρόνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της κυβέρνησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιστράτευσε όλη την άθλια επιχειρηματολογία και τους εκβιασμούς που είχαν χρησιμοποιήσει και οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για να κοπούν τα Δώρα στους Δημοσίους Υπαλλήλους. Επανέλαβαν τον χυδαίο εκβιασμό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό», ότι αν δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους «διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών» ενώ δεν θα είναι «βιώσιμο» το χρέος κ.α. Επι της ουσίας ξέπλυνε ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Συνάδελφοι,
Δεν κάνουμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κάνουμε πίσω για μισθούς και δουλειά με αξιοπρέπεια. Απαντάμε μαχητικά, αγωνιστικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:
● Χορήγηση του 13ου – 14ου μισθού, στα επίπεδα του 2010
● Καταβολή αναδρομικά όλων των δώρων που έχουν κοπεί σε όλους του Δημόσιους Υπαλλήλους
● Κάλυψη όλων των μισθολογικών απωλειών
● Αυξήσεις στους μισθούς, «ξεπάγωμα» μισθολογικών κλιμακίων

Όλοι στην κινητοποίηση των σωματείων του Δημοσίου και στην
Παναττική Στάση Εργασίας (12:00 μέχρι λήξη ωραρίου)
Τρίτη 5 Μάρτη 12:30 στο Υπουργείο Οικονομικών (σημείο συνάντησης Μητροπόλεως & Φιλελλήνων)