Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. 28 Απρίλη 2020, Ημέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς

28 Απρίλη 2020, Ημέρα Δράσης στους χώρους δουλειάς

50

Με πρόσχημα την πανδημία και τον φόβο και την ανασφάλεια που αντικειμενικά προκαλεί στους εργαζόμενους η κυβέρνηση προχώρησε σε μία σειρά αντεργατικά μέτρα και ρυθμίσεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την «νόμιμη» εργοδοτική αυθαιρεσία με εκ περιτροπής εργασία χωρίς αμοιβή, υποχρεωτικές άδειες, αναστολή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, μετακινήσεις χωρίς όριο, ενταντικοποίηση κλπ. Παράλληλα ρέουν τα εκατομμύρια προς τους επιχειρηματικούς ομίλους από τα κανάλια-ΜΜΕ… μέχρι τα «διόδια».

Ετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη μέρα για να μας στείλουν το λογαριασμό να τον πληρώσουμε αδιαμαρτύρητα με μειώσεις μισθών, με άθλιες εργασιακές σχέσεις, με κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, με γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας κλπ και φυσικά με τον περιορισμό κάθε συνδικαλιστικής δράσης και αντίδρασης.

Στο χώρο του e-ΕΦΚΑ υπάρχει πάντα το μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης και της έλλειψης προσωπικού και οι συνθήκες εργασίας που είναι απαράδεκτες στις περισσότερες δομές και εργασιακούς χώρους και φυσικά η έλλειψη γιατρού εργασίας σε έναν τόσο μεγάλο οργανισμό με πάνω από 8000 εργαζόμενους.

Από τις 15/4/2020 και μεσούσης της πανδημίας του covid-19 στο ΕΤΕΑΕΠ έληξαν οι συμβάσεις με τα συνεργεία καθαριότητας και οι χώροι πια δεν καθαρίζονται! Μέχρι να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις οι υπάλληλοι «καλούνται» να αναλάβουν την καθαριότητα των χώρων! Από το γεγονός αυτό αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στις 28 Απρίλη ενώνουμε την φωνή μας με εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, στο δρόμο της ανάδειξης των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού.

• Ζητάμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους και τις δομές του e-ΕΦΚΑ
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας.
• Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
• Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας στους χώρους δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας. Αρνούμαστε να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάπτυξη που οραματίζονται.