Αρχική Εργασια Στάση Εργασίας (14-01-2019)

Στάση Εργασίας (14-01-2019)

334

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ    ΔΕΥΤΕΡΑ 14/01/2019

από τις  13:00 μμ έως την λήξη του Ωραρίου.

 

Συναδέλφισσες/φοι,

Σας καλούμε σε αγωνιστικό μαχητικό παρών στη Πανελλαδική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σωματείων τη Δευτέρα 14 Γενάρη στις 15:00 στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, «κλέβει» χρόνια προϋπηρεσίας, απαξιώνει τα πτυχία τους και ανακυκλώνει την ανεργία.

Καταδικάζουμε την άγρια και βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στη συγκέντρωση της Παρασκευής 11 Γενάρη σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν για το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία και που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά το αδίστακτο πρόσωπο της κυβέρνησης που μαζί με το ψέμα, την εξαπάτηση και την κοροϊδία, χρησιμοποιεί και την άγρια καταστολή για να περάσει αντιλαϊκά μέτρα, ακριβώς όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ελαστική εργασία, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε όλο το δημόσιο, στους Δήμους, στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, σε άλλες υπηρεσίες, βρίσκονται στο στόχαστρο όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ γιατί αποτελούν μόνιμη δεξαμενή απολύσεων, βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, θεωρούνται πιο εύκολο θύμα στα προεκλογικά παιχνίδια των κομμάτων αυτών.

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο που οδηγεί σε απολύσεις αναπληρωτών!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! Εδώ και τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Μόρφωση, δουλειά, παιδεία, υγεία με τις δικές μας ανάγκες.