Αρχική Εργασια Παναττική Στάση Εργασίας (22-11-2018)

Παναττική Στάση Εργασίας (22-11-2018)

360

Συναδέλφισσες/οι,

Το Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ προκηρύσσει για αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 νέα Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο κτίριο 2 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων για τη στήριξη των  συναδέλφων Ελένης Μανουρά και Χρήστου Βαγενά.

Οι δύο αγωνιστές συνάδελφοι, μέλη του Δ.Σ του ΠΣΕ ΟΑΕΕ και της Ομοσπονδίας συνελήφθησαν την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής για τη συμμετοχή τους στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του Συλλόγου και αύριο πραγματοποιείται η εξ αναβολής δίκη τους. Οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις που συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα, όπως σας είναι γνωστό αφορούν στην ενίσχυση με προσωπικό υποστελεχωμένων περιφερειακών διευθύνσεων και τμημάτων.

Η ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη ανήκει αποκλειστικά στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, η οποία  είχε από την πρώτη μέρα την υποχρέωση να επεξεργαστεί και να προτείνει άμεση λύση επί ενός πραγματικού και επείγοντος ζητήματος. Αντί γι’ αυτό, κινήθηκε – ανεπιτυχώς βέβαια –  προς την κατεύθυνση της «διαχείρισης» και της «χειραγώγησης» της κατάστασης, οδηγώντας ουσιαστικά στην αστυνομική παρέμβαση και στις δικαστικές περιπέτειες.

Όσο για τη «μεγαλόψυχη» δήλωση πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των συναδέλφων, περιμέναμε ότι θα συνοδευτεί έστω και καθυστερημένα από μια σοβαρή πρόταση σχετική με την ικανοποίηση του αιτήματος του ΠΣΕ ΟΑΕΕ. Εκτός κι αν η έλλειψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της Διοίκησης οφείλεται στο γεγονός ότι, αποτελεί θύτη αλλά και θύμα των απερίγραπτων τραγελαφικών καταστάσεων που λαμβάνουν χώρα στον ΕΦΚΑ. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και όσο περισσότερο το καθυστερεί τόσο περισσότερες «θύελλες» θα κληθεί να «θερίσει».

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και η δυναμική του ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο  από τη χθεσινή μαζική προσέλευση και  παρουσία των συναδέλφων μέσα και έξω από την αίθουσα του Δικαστηρίου. Αύριο θα είμαστε ακόμη περισσότεροι.

Ευχαριστούμε την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία για τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και για τη συμμετοχή  τους στη χθεσινή συγκέντρωση.

Η επόμενη συνάντηση είναι αύριο το πρωί στις 11.30 π.μ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ