Αρχική Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κάρτες Ο.Α.Σ.Α.

Κάρτες Ο.Α.Σ.Α.

385

Συναδέλφισσες/φοι,

Σας γνωστοποιούμε ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπογράψε (Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α.) για το διάστημα Ιανουάριος 2020 – Ιανουάριος 2021 για τις ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες), καθώς και στα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:

Όσοι για πρώτη φορά θέλουν να αποκτήσουν την προαναφερόμενη ηλεκτρονική κάρτα, θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο εκδοτήριο Ο.Α.Σ.Α., και να ζητήσουν από τον υπάλληλο να τους χορηγήσει αυτήν την κάρτα χωρίς φόρτιση, αφού πρώτα ενημερώσουν τον υπάλληλο ότι θα τη χρησιμοποιήσουν, ως ετήσια ή εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών και ότι, μέσω του συνδικάτου τους, θα τη φορτώσουν με επιδότηση, σύμφωνα με τη σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α. Στη συνέχεια αφού επιδώσουν στον υπάλληλο το ΑΜΚΑ τους και του επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και ο υπάλληλος αφού θα τους φωτογραφίσει και θα τους ζητήσει έναν οκταψήφιο αριθμό, ως pin, θα τους δώσει, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, το έντυπο της ηλεκτρονικής κάρτας. Υπενθυμίζουμε ότι επιβάλλεται οπωσδήποτε να θυμούνται όλοι αυτό το οκταψήφιο pin, διότι μόνον με αυτόν τον οκταψήφιο αριθμό θα μπορούν να επανακτήσουν την κάρτα τους, από τον ΟΑΣΑ, σε περίπτωση απώλειας. Σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, για επανέκδοση, χρειάζονται όλα τα ανωτέρω στοιχεία καθώς και ο οκταψήφιος pin της προηγούμενης κάρτας. Έτσι μόνον θα μπορέσουν με κόστος μόνον 2€, μέσω ΟΑΣΑ, να αποκτήσουν ξανά την κάρτα τους με όσο υπόλοιπο φόρτισης περιέχει.

Όλοι όσοι ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία αλλά και όσοι είναι ήδη κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας που λήγει το επόμενο διάστημα και επιθυμούν την επαναφόρτιση της, θα πρέπει να προσκομίσετε στον υπεύθυνο του σωματείου για τις κάρτες,
αυστηρά τήρηση προθεσμίας μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου 2020:

1. φωτοτυπία της ηλεκτρονικής σας κάρτας όπου θα φαίνεται πολύ καθαρά ο αριθμός της  κάρτας καθώς και
2. την απόδειξη πληρωμής (εφόσον καταθέσετε το χρηματικό ποσό που αναλογεί για το διάστημα που επιθυμείτε να έχει ισχύ η κάρτα σας).

ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ  ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΑΤ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ:GR9401100400000004064152962  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΝΟΜ/ΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ (Ή ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ) ΚΑΡΤΑ ΟΑΣΑ.

Οι τιμές επαναφόρτισης αναγράφονται παρακάτω:

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας 330€ – έκπτωση 15% = 280,50 €

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
ονομαστικής αξίας 170€ – έκπτωση 13% = 147,90 €

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί). Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο τμήμα του Μετρό Κορωπί –Αεροδρόμιο.

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – έκπτωση 15% = 416,50 €

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – έκπτωση 13% = 217,50 €

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α., Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο). Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.

Οριζόμενοι συνάδελφοι ανά κτίριο είναι:
α. Για το κτίριο της Φιλελλήνων, τους αποσπασμένους και το ΤΑΥΤΕΚΩ στη ΒΙΡΝΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ (Φιλελλήνων 13-15)
β. Για το κτίριο της Καλλιθέας στη  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ
γ. Για το κτίριο της Πειραιώς στον ΖΕΡΒΟ ΤΑΣΟ
δ. Για τα κτίρια της Σταδίου (ΤΠΔΥ) στον ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟ
ε. Για το κτίριο της Σταδίου (ΙΑΝΟΣ) στη ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΛΙΛΙΑΝ
στ.  Για το κτίριο της Χρήστου Λαδά (ΕΤΑΠ -ΜΜΕ) στη ΘΕΟΔΟΣΗ ΡΟΥΛΑ
ζ. Για το κτίριο της Καλλιρόης (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ) στη ΚΑΤΟΠΗ ΜΑΙΜΗ
η. Για το κτίριο της Ακαδημίας (ΤΑΠΙΤ) στον ΓΑΡΔΑ ΚΩΣΤΑ
θ. Για το κτίριο της Σοφοκλέους στον ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΩΣΤΑ.

Φόρτιση και Επαναφόρτιση Ηλεκτρονικών Καρτών

Σημειώνουμε ότι η φόρτιση της κάθε ηλεκτρονικής κάρτας γίνεται πάντα, σε χρόνο πριν τη λήξη της προηγούμενης φόρτισης της. Η νέα φόρτιση θα κάνει αυτόματα έναρξη ισχύος της, αμέσως με τη λήξη της προηγούμενης φόρτισης της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αναλύεται παρακάτω, οι κάτοχοι όλων των καρτών θα μεταβούν στο πλησιέστερο αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και θα προβούν στις κινήσεις που αναλυτικά περιγράφονται από τις 27/2/2020 και μετά και το αργότερο μέχρι ένα μήνα:

O ΟΑΣΑ αναλαμβάνει να ενημερώσει το σύστημα και αφότου ενημερωθεί το σύστημα ο κάθε κάτοχος ηλεκτρονικής κάρτας, θα πρέπει να μεταβεί στα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών Μετρό, Τραμ κ.τ.λ. και αφού τοποθετήσει την κάρτα του στο εκδοτικό μηχάνημα, θα πατήσει την επιλογή «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η κάθε ηλεκτρονική κάρτα. Το χρονικό περιθώριο για «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ», ώστε να περαστεί το κόμιστρο στην κάρτα, είναι ένας μήνας από την φόρτιση ή επαναφόρτιση της από τον ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με τον Ο.Α.Σ.Α., σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει προλάβει να κάνει «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και χάσει την κάρτα του χάνει το κόμιστρο. Μεταβιβάσεις και αναβαθμίσεις καρτών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Σημείωση: μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καρτών θα πρέπει να μεταβούν στο πλησιέστερο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων των σταθμών Μετρό (μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία φόρτισης ή επαναφόρτισης των καρτών τους) και θα προβούν στα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1ο: Πατάμε την επιλογή: Ελληνική σημαία.
Βήμα 2ο: Μετά πατάμε την επιλογή: «Επιδότηση».
Βήμα 3ο: Τοποθετούμε την ηλεκτρονική κάρτα στην μπροστινή θήκη του ηλεκτρονικού μηχανήματος και πατάμε την επιλογή: «ΟΚ».
Βήμα 4ο: Ξεκινάει η διαδικασία φόρτισης, βγαίνει πρώτα η απόδειξη και συνεχίζει να φορτίζει η κάρτα.
Βήμα 5ο: Αφαιρούμε την κάρτα όταν μας ενημερώσει το μηχάνημα και κρατάμε την απόδειξη.

Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.

ΥΓ. Θεωρητικά η έναρξη κάθε κάρτας θα είναι από 1/3/2020, όσοι όμως την έχουν φορτίσει αργότερα τότε η έναρξη αυτόματα γίνεται από τότε που τελειώνει η προηγούμενη φόρτιση και ας έχουν μπει τα χρήματα νωρίτερα και εφόσον έχουν κάνει την ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ στα αυτόματα μηχανήματα των σταθμών το αργότερο μέχρι 24 Μαρτίου 2020.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Παρακαλούμε να κρατάτε φωτοτυπία της προσωποποιμένης κάρτας σας διότι σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής της απευθύνεστε απευθείας στον ΟΑΣΑ Μετσόβου 15, Αθήνα τηλ. 210.8200908, 210.8200830, με την φωτοτυπία της κάρτας σας.