Αρχική e-Ε.Φ.Κ.Α. Δελτίο Τύπου – Καταγγελία για Χατζηδάκη

Δελτίο Τύπου – Καταγγελία για Χατζηδάκη

109

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης να σταματήσει να εμπαίζει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και να αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ σαν πρόβατα στη σφαγή προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες και τις δικές του και της διοίκησης και της κυβέρνησης για το απίστευτο «μπάχαλο» που επικρατεί στον Φορέα!

Σήμερα, 17/12/2021 ο κος Χατζηδάκης στέλνοντας ανακοίνωση ως δελτίο τύπου στο Διοικητή του e-ΕΦΚΑ ζητάει να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς επικαλούμενος τις δήθεν έκτακτες ανάγκες αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων για εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνουμε τον κο Χατζηδάκη ότι αυτή η έκτακτη ανάγκη που επικαλείται με θράσος και υποκρισία, για τους εργαζόμενους στον Φορέα αποτελεί μόνιμη συνθήκη εργασίας. Εκτός αν θεωρεί τις 300 χιλιάδες εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις ως έκτακτη ανάγκη που μπορεί να λυθεί με το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό μέσα σε 10 ημέρες!!!

Είναι το λιγότερο υποκριτικό να προβάλει μέσω αυτής της δημόσιας ανακοίνωσης-παραγγελίας ότι τάχα «κόπτεται» για τις συντάξεις και την εξυπηρέτηση του πολίτη τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν τον φορέα με ελάχιστο προσωπικό που διαρκώς μειώνεται, ο τεχνολογικός και μηχανογραφικός εξοπλισμός είναι παμπάλαιος, διαλύουν τις υπηρεσίες την μία μετά την άλλη συγχωνεύοντας τμήματα, διευθύνσεις, μεταφέρουν το προσωπικό και τα απαραίτητα αρχεία μία από δω και μία από εκεί, ανοίγουμε και κλείνουμε κούτες αδιάκοπα κλπ.

Φαίνεται ότι οι προσχηματικές αποφάσεις για τον «υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό» του e-ΕΦΚΑ όπως η τοποθέτηση project manager, οι ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι για την έκδοση των συντάξεων, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με την δημιουργία του ΤΕΚΑ, η εκχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου σε ιδιωτική εταιρεία πληρώνοντας 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, η τοποθέτηση σε επιτελικές θέσεις «στελεχών από την αγορά» το μόνο πραγματικό στόχο που έχουν είναι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο κ.Χατζηδάκης από την στιγμή που ανέλαβε Υπουργός «καθυβρίζει» τους υπαλλήλους προκειμένου να κρύψει την εσκεμμένη κατάντια του e-ΕΦΚΑ και προκειμένου να έχει την κοινή γνώμη με το μέρος του στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Χρησιμοποίει, για άλλη μία φορά, το «φτηνό τέχνασμα» του κοινωνικού αυτοματισμού φορτώνοντας τις ευθύνες σε εμάς τους υπαλλήλους, που ούτε διοικούμε, ούτε νομοθετούμε, ούτε διορίζουμε διοικητές υποδιοικητές και εκατοντάδες συμβούλους και παρασυμβούλους.

Να πάρει τώρα πίσω την καθυπόδειξη προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για ανάκληση των αδειών, διότι τον προειδοποιούμε ότι η αντίδραση θα είναι μαζική και γενικευμένη.

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε. Ο αυταρχισμός και η υποκρισία δεν θα περάσουν!