Αρχική e-Ε.Φ.Κ.Α. Ανακοίνωση για νέα κρούσματα κορωνοϊού στον e-ΕΦΚΑ

Ανακοίνωση για νέα κρούσματα κορωνοϊού στον e-ΕΦΚΑ

268
Να μπει τώρα τέρμα στην αναλγησία κυβέρνησης και Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ που μας αντιμετωπίζουν ως «αναλώσιμους»!

Συναδέλφισσες/φοι,

Από το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας η κυβέρνηση και η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Χτες 25/1/2021 διαγνώστηκαν πέντε κρούσματα covid-19 στο κτίριο της Φιλελλήνων 13-15. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός επιστήμονας για να καταλάβεις ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα (συρροή κρουσμάτων) και πρέπει άμεσα το κτίριο να κλείσει. Είναι απαράδεκτο να κάνουμε «διαπραγματεύσεις» για το αυτονόητο. Τελικά αποφασίστηκε μετά από παρεμβάσεις του Συλλόγου να γίνει απολύμανση και να κλείσει το κτίριο για σήμερα 26/01/2021. Επίσης, αύριο 27/01/2021 θα παρευρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να γίνουν τεστ σε όλους τους συναδέλφους του κτιρίου.

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή, δηλαδή την Παρασκευή 22/01/2021 που έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα, εκτός από την απολύμανση ζήτησε να γίνουν τεστ σε όλους τους συναδέλφους του κτιρίου και όταν βρέθηκαν την Δευτέρα και τα άλλα 4 κρούσματα εκτός των άλλων απαιτήσαμε να γίνουν τεστ και σε άλλους συναδέλφους εκτός του κτιρίου της Φιλελλήνων, που για υπηρεσιακούς λόγους είχαν βρεθεί στο κτίριο τις τελευταίες μέρες επειδή υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Συναδέλφισσες/φοι,
Κυβέρνηση και Διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε όλοι οι συνάδελφοι να εργαζόμαστε με ασφάλεια! Πάνω από τις «στοχοθεσίες τους» και «τα νούμερα» προέχει η ανθρώπινη ζωή!

Για άλλη μία φορά απαιτούμε από την Διοίκηση:

  • Να καθοριστούν ενιαίοι κανόνες αντιμετώπισης όπου εμφανιστεί κρούσμα covid στον ΕΦΚΑ και να γίνονται αυτόματα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων και όχι κάθε φορά να ψάχνουν τι πρέπει να κάνουν.
  • Άμεση απομάκρυνση των συναδέλφων που είναι στο κτίριο και σταμάτημα για όσο χρειαστεί όλων των λειτουργιών του κτιρίου.
  • Άμεση απολύμανση και όχι να ψάχνουμε ποιός το κάνει, αν έγινε διαγωνισμός και πότε θα γίνει.
  • Τεστ σε όλους τους υπαλλήλους που ήταν στο κτίριο που εντοπίστηκε το κρούσμα από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους υπαλλήλους και σε περιπτώσεις που συνάδελφος μας έχει νοσήσει κάποιος από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον και είναι σε υποχρεωτική καραντίνα.
  • Να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις στους χώρους εργασίας μας σε αντίθεση με τον συνωστισμό που επικρατεί αυτή την στιγμή σε πολλούς χώρους.
  • Να καθαρίζονται επισταμένα όλοι οι εργασιακοί χώροι, όπου σε πάρα πολλούς είναι σχεδόν ανύπαρκτη η καθαριότητα.
  • Να προσληφθούν γιατροί εργασίας.