Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. Ψήφισμα για συνέδριο ΓΣΕΕ

Ψήφισμα για συνέδριο ΓΣΕΕ

91

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΑΤ απαιτεί οι διαδικασίες στο συνδικαλιστικό κίνημα να γίνονται με βάση τις προ καταστατικές διαδικασίες και αυτό αφορά το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Πόσο μάλιστα όταν αυτές αφορούν συνέδρια ανώτατων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ζητάμε να πραγματοποιηθεί γνήσιο συνέδριο στη ΓΣΕΕ, όχι «συνέδριο» – παρωδία υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού και των ΜΑΤ!

Είναι φανερό ότι για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαιώνει τον αντεργατικό της ρόλο ανακοινώνοντας συνέδριο παρωδία για τις 25 Φεβρουαρίου!

Το συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να είναι γνήσιο και με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Παράδειγμα ας αποτελέσει το πρόσφατο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας όπου, στις διαδικασίες του πήραν μέρος 1.202 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία, έλαβαν αποφάσεις και ψήφισαν για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ, χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!