Αρχική Εργασια Συμβολική κατάληψη του ΕΤΕΑΕΠ (27-02-2020)

Συμβολική κατάληψη του ΕΤΕΑΕΠ (27-02-2020)

99

ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑΕΠ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ-ΒΡΟΥΤΣΗ

Το ΔΣ του ΣΥΑΤ και οι εργαζόμενοι στην Επικουρική Ασφάλιση & Πρόνοια-Εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ) πραγματοποιούμε σήμερα 27/02/2020, που ψηφίζεται απόψε στη βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, συμβολικό αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων του ΕΤΕΑΕΠ Φιλελλήνων 13-15 Αθήνα και των γραφείων του τ. Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) Σταδίου 31 Αθήνα.

Το νομοσχέδιο που είναι πιστό αντίγραφο του νόμου Κατρούγκαλου με ελάχιστες δευτερεύουσες διαφοροποιήσεις προβλέπει μία ριζική δομική αλλαγή, που δεν υπήρχε στον νόμο Κατρούγκαλου και δεν ήταν στις εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης, την ενοποίηση του ΕΦΚΑ με το ΕΤΕΑΕΠ. Η κυβέρνηση επιχειρεί την δημιουργία ενός ενιαίου ΝΠΔΔ προκειμένου να πετύχει 3 στόχους α. Να πάρει τα 8,5 δις των αποθεματικών του ΕΤΕΑΕΠ, β. Να ανοίξει το δρόμο στην δημιουργία επαγγελματικών ταμείων με την συνδρομή και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και γ. την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης μέσω της ενσωμάτωσής στη κύρια σύνταξη και την κατάργηση του Εφάπαξ.

Το νομοσχέδιο αυτό όσον αφορά την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ λέει χωρίς αιδώ ότι επαναθεσπίζει τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, επειδή δήθεν έκαναν τώρα αναλογιστική μελέτη, η οποία όμως αναλογιστική μελέτη υπάρχει σχεδόν εδώ και ένα χρόνο 5/2019.

Αποκρύπτει με περισσή επιμέλεια τι σημαίνει η επαναθέσπιση του νόμου Κατρούγκαλου για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων δηλαδή η λεγόμενη “νοητή κεφαλαιοποίηση”, που σημαίνει ότι σου δίνω μία εξαϋλωμένη σύνταξη η οποία διαρκώς θα αλλάζει αφού οι συντελεστές που την επηρεάζουν είναι οι εισφορές, το προσδόκιμο ζωής, τα έσοδα του Ταμείου και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, χωρίς κατώτερα όρια κλπ και κυρίως κατακρεουργεί τις συντάξεις όσων έχουν πολύ βαριές αναπηρίες (Ν.612/77).

Καλούμε ασφαλισμένους και συνταξιούχους να υπερασπιστούν το δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό χαραχτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Να υπερασπιστούν μαζί μας την αυτοτελή ύπαρξη του ΕΤΕΑΕΠ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ
27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6,30 μμ