Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. Συλλαλητήριο 4 Νοέμβρη

Συλλαλητήριο 4 Νοέμβρη

116

Ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά!!!
Η κυβέρνηση απογειώνει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, ανατρέπει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7.00μ.μ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Στις 5 Οκτώβρη, με πρωτοβουλία 200 Συνδικαλιστικών οργανώσεων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, μεταξύ των οποίων ο Σύλλογός και η Ομοσπονδία μας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΓΚ μια μεγάλη, μαχητική και αποφασιστική σύσκεψη, για την κλιμάκωσης της πάλης και τον συντονισμό της κοινής δράσης των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ:
την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων τον 20ο αιώνα. Οι πολιτικές των Κυβερνήσεων υποβάθμισαν συστηματικά την λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων για να καταλήξουν σήμερα στον e-ΕΦΚΑ, έναν οργανισμό γαλέρα, χωρίς ούτε τον στοιχειώδη υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς ούτε το αναγκαίο προσωπικό, αφημένο στο έλεος της ανύπαρκτης οργάνωσης. Συν αυτών, η στοχοποίηση, ο αυταρχισμός και ο εκφοβισμός των εναπομείναντων υπαλλήλων έχει γίνει καθημερινή «απασχόληση» του νυν Υπουργού!
να γίνουμε σκλάβοι των 21ο αιώνα εμείς και τα παιδιά μας με την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
να μετράμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό, αφού ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία και το δημόσιο σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων
το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα
τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που κατηγοριοποιείται μετατρέπεται σε εμπόρευμα και σε δυσβάσταχτο κόστος για τις φτωχές οικογένειες.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΓΑΛΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Κατάργηση του νόμου εκτρώματος Χατζηδάκη που καταργεί μέχρι και το 8ωρο!
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Αυξήσεις στους μισθούς.
Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του συνόλου των ιδρυτικών μελών ενός σωματείου. Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, εξασφάλιση των συνδικαλιστικών αδειών. Όχι στις απολύσεις συνδικαλιστών. Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.
Προστασία του απεργιακού δικαιώματος έναντι της απεργοσπασίας και απαγόρευση της ανταπεργίας (lockdown).
Κατάργηση της προβοκατόρικης διάταξης περί “άσκησης ψυχολογικής βίας” που αποτελεί όχημα δίωξης αγωνιστών που περιφρουρούν τον αγώνα τους.
Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7.00μ.μ.