Αρχική Κοινωνια Συλλαλητήριο – Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη

Συλλαλητήριο – Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη

119

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ
Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Εργατικά Σωματεία – ΕΕΔΥΕ – Φοιτητικοί Σύλλογοι – Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων – ΟΓΕ – Φορείς Λαϊκού Κινήματος συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
στο ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής)
και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Σας καλούμε να καταδικάσουμε μαζικά την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις που ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Η σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ανώτατη αρχή που αποτελεί μέρος της υλοποίησης της εγκληματικής στρατηγικής “ΝΑΤΟ 2030” για να ενισχυθεί η ΝΑΤΟική παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, να προετοιμαστεί το “πρώτο πυρηνικό πλήγμα”, στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Μια “πρόβα πολέμου” που συνδέεται με την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, την αναδιάταξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Ειρηνικού, τις εστίες πολέμου που καίνε στην περιοχή μας. Συνδέεται με την προώθηση του “στρατηγικού διαλόγου” ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, με την πενταετή ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ” και την άμεση εγκατάσταση νέων βάσεων δίπλα στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη έχουν στοιχίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, φτώχεια, εξαθλίωση, ακόμη μεγαλύτερες προσφυγικές ροές.

Καταδικάζουμε την αποστολή πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ, στην Αφρική. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία θέση στις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, και στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, όπως η “Defender Europe” που χρησιμοποιούνται για την περικύκλωση της Ρωσίας.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και η εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς τους είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών.

Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να δίνει ψίχουλα για την παιδεία με αποτέλεσμα να ανοίγουν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια δίχως ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία και με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, βιβλία, υποδομές και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση να δίνει 6.6 δις ευρώ μόνο για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων, για:
• Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
• Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.