Αρχική Κοινωνια Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

149

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο Σ.Υ.Α.Τ. εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του μεγάλου μας δημιουργού και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη.

Συντρόφευσε και ενέπνευσε τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην τυραννία, τη βία και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο με λευτεριά, δημοκρατία, κοινωνική προκοπή και ειρήνη, όπως και ο ίδιος σημάδεψε με την προσωπική του δράση και συμμετοχή στο εργατικό λαϊκό κίνημα.  Τα έργα του αναγνωρίσιμα παγκοσμίως τραγουδήθηκαν σε  φυλακές, εργοστάσια, εξορίες αλλά και σε θέατρα και συμφωνικές ορχήστρες. Με το έργο του έφερε πιο κοντά την εργατική τάξη με τους μεγάλους ποιητές του λαού μας.

Οι δημιουργίες του μας συντροφεύουν εδώ και πάνω από μισό αιώνα στους δρόμους των αγώνων, των συλλαλητηρίων, των απεργιών και των διαδηλώσεων της εργατικής τάξης. Δεν έπαψε να οραματίζεται και να ανυψώνει τον αγώνα του λαού που πολεμά για το δίκιο του και να εμπνέει για κοινωνίες στα μέτρα που πραγματικά αξίζει ο Άνθρωπος…

Όταν σφίγγουν το χέρι
ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο
Όταν χαμογελάνε
ένα μικρό χελιδόνι φεύγει μέσα απ’ τ’ άγρια γένια τους
Όταν σκοτώνονται, όταν σκοτώνονται
η ζωή τραβάει την ανηφόρα…

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη αποφασίσαμε  να ενισχύσουμε οικονομικά αντί στεφάνου, με  ένα συμβολικό ποσό το Ίδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών «το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», του οποίου πρώτος πρόεδρος υπήρξε ο Μ. Θεοδωράκης (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ)