Αρχική Εργασια Στάση Εργασίας – 22 Απριλίου 2021

Στάση Εργασίας – 22 Απριλίου 2021

201

…Μετά το ξεζούμισμα των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ και την ηθελημένη εγκατάλειψη του Οργανισμού, με συνέπεια την τραγική αύξηση των εκκρεμών συντάξεων, η κυβέρνηση προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στην εκχώρηση της απονομής των συντάξεων σε ιδιώτες !!!

Συναδέλφισσες/οι,

Αύριο Πέμπτη 22 Απριλίου, κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία Χατζηδάκη σχετικά με την εκχώρηση της αρμοδιότητας απονομής των συντάξεων σε δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, επιβαρύνοντας οικονομικά τον e-ΕΦΚΑ και ολοκληρώνοντας τον εμπαιγμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων καθιστώντας την απονομή της σύνταξης ατομική με «διαπραγματεύσιμο κόστος» ευθύνη του καθενός!!! Ταυτόχρονα έχει ήδη εξαγγελθεί η κατάθεση, αμέσως μετά το Πάσχα, «νέου» ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί την επικουρική σύνταξη ενισχύοντας τον κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα της.

Η ηθελημένη όπως αποδεικνύεται εγκατάλειψη και υπονόμευση του e-ΕΦΚΑ που τον οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση δεν ήταν καθόλου τυχαία όταν σ’ ένα τέτοιου μεγέθους θεσμικό εγχείρημα δεν έχει επενδυθεί ούτε ένα ευρώ στα τεσσεράμισι χρόνια λειτουργίας του, δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μονίμου υπαλλήλου, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση συνθηκών «εργασιακής γαλέρας» για το σύνολο του προσωπικού.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του Υπ. Εργασίας.

Συμμετέχουμε όλοι δυναμικά στη Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ, την

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 από τις 12.00 μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα)

Δίνουμε δυναμικό παρών, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ