Αρχική Εργασια Στάση Εργασίας – 2 Οκτώβρη 2019

Στάση Εργασίας – 2 Οκτώβρη 2019

154

Συνεχίζουμε τον αγώνα
ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης
για μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019
(10.00 – λήξη ωραρίου)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ., στα Προπύλαια

Συναδέλφισσες/οι,

Με την απεργία στις 24/9/2019 δόθηκε μια πρώτη αγωνιστική απάντηση απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ, απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που ενταφιάζει όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Σαν εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία στείλαμε ένα μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε την καταστροφή της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης και του Εφάπαξ.

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δίνουμε νέα απάντηση με το όπλο μας που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα (Εργατικό Κέντρο Αθήνας κ.α.), εκατοντάδες Σωματεία σε όλη την Ελλάδα σηκώνουν το βάρος της ευθύνης οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, με τις αποφάσεις τους για 24ωρη απεργία.

Στη κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΑΤ σας καλεί σε συμμετοχή στην Στάση Εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019 (11.00 – λήξη ωραρίου) καθώς και στη μία ώρα επιπλέον (10.00 – 11.00) διευκολυντική Στάση Εργασίας, που κήρυξε η ΠΟΠΟΚΠ προκειμένου όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση.

Με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Θα βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις για την διάλυση της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης.