Αρχική Κοινωνια Πυρκαγιές – Αλληλεγγύη στους πληγέντες

Πυρκαγιές – Αλληλεγγύη στους πληγέντες

118

Ο ΛΑΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πυροπαθείς κατοίκους των κατεστραμμένων περιοχών από τις πυρκαγιές που ακόμα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, στην Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία…, Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους πληγέντες, σε όλους όσοι έχασαν ή κινδύνεψαν τα σπίτια τους, οι περιουσίες τους, σε όσους τραυματίστηκαν, στους πυροσβέστες που με ανεπαρκή ως και απαρχαιωμένα μέσα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό σε αυτές τις συνθήκες σε όλη τη χώρα!

Η οργή του λαού μας που δικαιολογημένα ξεχειλίζει για ένα έγκλημα που επαναλαμβάνεται διαχρονικά, να μετατραπεί σε πρωτοπόρα στάση, μαχητική διεκδίκηση και αγώνα, να λογαριαστούμε άμεσα με αυτούς που αντιμετωπίζουν τη ζωή μας σαν αναλώσιμη, τωρινή και προηγούμενες κυβερνήσεις, πολυεθνικές, ΕΕ, βιομήχανοι κλπ.

Τα έργα πρόληψης, οι διορισμοί προσωπικού που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, που θα μπορούσαν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά πυρκαγιές, πλημμύρες, πανδημία θεωρούνται από το καπιταλιστικό κράτος κόστος και η ζωή και η λαϊκή περιουσία κινδυνεύουν κάθε ώρα και στιγμή! Αυτό αποδείχτηκε για άλλη μία φορά, δυστυχώς, καθώς οι πυρκαγιές ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και σε πολλές περιοχές σταματούν στη θάλασσα!

– Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα, να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
– Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
– Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.
– Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις όπως δείχνει η εμπειρία η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
– Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά του είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος όπως ρυτινοσυλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
– Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους, απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώσουν τον Σύλλογό μας για τυχόν πληγέντα μέλη του σωματείου μας αλλά και να δείξουν τη μέγιστη δυνατή επιφυλακή και ενεργή συμπαράσταση, όπου κι αν βρίσκονται. Με αίσθημα ευθύνης να συμβάλουν, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες στον δασικό μας πλούτο, σε αγροτικές εκτάσεις και κατοικίες.