Αρχική Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πρωτομαγιά 2021

Πρωτομαγιά 2021

201

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – Απαντάμε στην αντεργατική επίθεση

Η κυβέρνηση μας γυρίζει 135 χρόνια πίσω…!!!

Mετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μετά από ποτάμια αίματος και σκληρούς αγώνες των εργατών για την κατοχύρωσή του, η κυβέρνηση έρχεται να το καταργήσει!!!

«Κύριοι δικαστές, αν σκέπτεστε σοβαρά ότι με τις κρεμάλες θα σταματήσετε το κίνημα που εξωθεί εκατομμύρια γονατισμένων από την καταπίεση εργατών προς την εξέγερση, είστε, μα την αλήθεια, “πτωχοί τω πνεύματι”… Αλλά η κατάληξη, ποια θα είναι; Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ’ όλες τις μεριές σας, θεριεύει μια φωτιά… Θέλετε να την αγνοήσετε; Δεν θα την αποφύγετε. Θέλετε να απαλλαγείτε μεμιάς από όλους τους “συνωμότες”; Απαλλαγείτε από τους αφέντες της βιομηχανίας, που δημιούργησαν τη ανήθικη περιουσία τους από το κλεμμένο αντίτιμο της απλήρωτης εργασίας. Καταργήστε τον εαυτό σας, κύριοι προνομιούχοι!…»

(Από την απολογία στο δικαστήριο του Αύγουστου Σπάις ενός εκ των «8 του Σικάγο»).

Λίγα χρόνια αργότερα, το εργατικό κίνημα γιγαντώθηκε σε Αμερική κι Ευρώπη κερδίζοντας – με πολύ μόχθο, αίμα κι αγώνα – μια σειρά κατακτήσεις, από το 8ωρο μέχρι συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Σήμερα, η διάλυση των κοινωνικού κατακτήσεων, η αυξημένη ανεργία, η γενικότερη δομική κρίση του συστήματος και βέβαια η άγρια επίθεση διαρκείας που υφίστανται στις μέρες μας τα εργασιακά δικαιώματα εγγυώνται ότι οι αγώνες για τους εργαζόμενους θα είναι σκληροί!

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά

Απαντάμε αγωνιστικά οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ και διατρανώνουμε απεργιακά την απαίτησή μας να σταματήσει η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εντατικοποίηση, η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της Διοίκησης μαζί με τις κυβερνητικές «ευλογίες», οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκχώρηση σε «πιστοποιημένα ιδιωτικά λογιστικά και δικηγορικά γραφεία» της απονομής των συντάξεων, με την σταδιακή απεμπλοκή του Κράτους και την μετατροπή της σε ατομική ευθύνη, η ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Σύνταξης, η κατάργηση της κοινωνικής Ασφάλισης.

Απαντάμε αγωνιστικά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας απ’ τη μια στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και από την άλλη στηρίζοντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού. Επιδιώκουν, οι εργαζόμενοι ως σύγχρονοι σκλάβοι να αναγκάζονται να δουλεύουν 10 ώρες με απλήρωτες υπερωρίες για σχεδόν 6 μήνες, με μόνη εργοδοτική δέσμευση την απόδοση λίγων ημερών άδειας στο ίδιο διάστημα.

Απαντάμε αγωνιστικά όταν όλα τα παραπάνω εξελίσσονται σε συνθήκες όπου η πανδημία θερίζει κυριολεκτικά το λαό μας και τους λαούς όλου του κόσμου. Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες καθημερινά εκτός ΜΕΘ και η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εκρηκτική αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ενώ οι προσλήψεις είναι δραματικά ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Οι συνέπειες από τη μετατροπή του συστήματος Υγείας και νοσοκομείων όπως το Θριάσιο σε σύστημα μίας νόσου, έχει διαμορφώσει μια “δεύτερη πανδημία” δίπλα στον κορονοϊό, όπου χιλιάδες χειρουργεία, κρίσιμες θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες ακυρώνονται ενισχύοντας έτσι τη θνησιμότητα σε ομάδες του πληθυσμού που εκδηλώνουν ή υπόκεινται σε σοβαρές ασθένειες.

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων

Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10.00 πμ.

Με την μαζική απεργιακή μας απάντηση, δυναμώνουμε την αγωνιστική μας διεκδίκηση για:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Όχι στις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, όχι στην ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Σύνταξης.
• Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
• Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.
• Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.
• Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
• Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

Δίνουμε όλοι το αγωνιστικό μας παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 πμ στο Σύνταγμα