Αρχική Εργασια Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία – Πέμπτη 15 Οκτώβρη

Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία – Πέμπτη 15 Οκτώβρη

256

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθούμε μία ακόμη κυβέρνηση να φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση.

Την ώρα που ο λαός με την υπεύθυνη στάση του έδωσε χρόνο στη κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή δεν έκανε τίποτα. Το ίδιο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη κρίση, αλλά επιδοτεί με 72 δις ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που σε μας στέλνει το λογαριασμό. Στο Ασφαλιστικό, με το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη, ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης-σύνταξης, προχωρώντας ακάθεκτα σε μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς του e-ΕΦΚΑ είναι τραγικές. Tα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο», η συναλλαγή με το κοινό σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιείται χωρίς προστατευτικά μέσα (plexiglass), δεν αναστέλλεται η λειτουργία των κτιρίων όπου εμφανίζονται κρούσματα, απολυμάνσεις διεξάγονται με μεγάλες καθυστερήσεις, οι συνάδελφοι συνωστίζονται σε ακατάλληλους χώρους και δεν υπάρχουν ιατροί εργασίας. Η στάση που κρατά η Διοίκηση του Φορέα, αλλά και ο ΕΟΔΥ, όπως ισχυρίζεται, περιορίζεται στην επίκληση της ατομικής ευθύνης και στη γενικευμένη χρήση μάσκας προστασίας

Η ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ στον e-ΕΦΚΑ δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα και δυσκολίες. Οι συνάδελφοι προσπαθούν σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Υπάρχουν διευθύνσεις (πχ δημόσιο κλπ), όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Απέναντι στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, το “όργιο” καταστολής και εκφοβισμού, μόνος δρόμος είναι η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς!

Με τους αγώνες μας καταφέραμε να μην εφαρμοστεί η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση στο Δημόσιο, με τους αγώνες μας και τη δύναμη του εργατικού, λαϊκού κινήματος, με τη μεγαλειώδη διαδήλωση στην Αθήνα στις 7 Οκτώβρη, γράψαμε λαμπρές σελίδες στην καταδίκη του φασισμού, συμβάλαμε αποφασιστικά στη δικαστική απόφαση και στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης – στην καταδίκη της ναζιστικής ιδεολογίας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας και ένταξή τους σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό.

– Καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

– Λήψη μέτρων προστασίας για όλους τους συναδέλφους μας και τους συναλλασσόμενους πολίτες (μάσκες, γκισέ συναλλαγής με plexiglass, αριθμητικά ελεγχόμενη εξυπηρέτηση κοινού κ.ά.).

– Εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκειμένου πρωτίστως να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων μας και να μη μετατραπούν οι Υπηρεσίες μας σε κέντρα διασποράς του ιού.

– Αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις εργασίας.

– Διορισμό ιατρών εργασίας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ
ΟΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ