Αρχική Εργασια Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία – Πέμπτη 26 Νοέμβρη

Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία – Πέμπτη 26 Νοέμβρη

255

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού απέδειξε περίτρανα, τόσο στην χώρα μας όσο και σε χώρες πρότυπα εφαρμογής του υποτιθέμενου «κοινωνικού κράτους», ότι προτεραιότητα των Κυβερνήσεων δεν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά η διαχείριση κόστους – κέρδους των μονοπωλίων. Ενώ δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν μπουκώσει, ενώ οι χώροι δουλειάς είναι υγειονομικές βόμβες, ενώ η μεγαλοεργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης αποκρύπτει εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους δουλειάς και οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εντατικοποίηση, η κυβέρνηση εφαρμόζει ό,τι της επιτάσσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους.

Με αφορμή την κρίση φέρνουν νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:
• τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200 ευρώ μισθό
• τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά
• την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
• την παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους
• τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών
• καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες
• προωθεί την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων
• επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας

Η καταστολή που εφάρμοσε η Κυβέρνηση, από τα μαθητικά συλλαλητήρια μέχρι την αδιάντροπη και επικίνδυνη καταστολή στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο, δεν κατάφερε να σταματήσει την αποφασιστική συμμετοχή των συνδικάτων και των εργαζομένων, δεν κατάφερε να φιμώσει τη φωνή μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση, με αφορμή την δημιουργία του «ηλεκτρονικού ΕΦΚΑ», επιδίδεται εδώ και καιρό σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και στην διαφήμιση «των συντάξεων της μιας μέρας με το πάτημα ενός κουμπιού». Όμως, οι πάνω από 165.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις και άλλες τόσες επικουρικές και εφάπαξ τους διαψεύδουν περίτρανα. Η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι χιλιάδες ασφαλισμένοι απέχει «έτη φωτός» από τα επικοινωνιακά τους «τερτίπια».

Οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς μας, στον e-ΕΦΚΑ είναι τραγικές. Τεράστια έλλειψη προσωπικού. Η εφαρμογή καθετοποιημένης λειτουργίας των Δ/νσεων του Δημοσίου με σκοπό οι υπάλληλοι των Επικουρικών να αναλάβουν και τις Κύριες συντάξεις του Δημοσίου, με μετακινήσεις υπαλλήλων από τμήμα σε τμήμα ώστε να «καλύψουν τρύπες» προσωρινά, χωρίς καμία εκπαίδευση, χωρίς καμία οργάνωση και σχεδιασμό αναγκάζει τους υπαλλήλους να δουλεύουν μέσα σε μια χαοτική κατάσταση. Συνέπεια της προτεραιότητας που βάζουν για την έκδοση των Κύριων Συντάξεων, από το ελάχιστο προσωπικό, είναι να έχουν αφεθεί στη μοίρα τους οι Επικουρικές. Σαν να μην φτάνει η εγκληματική αδιαφορία Διοίκησης και «παρατρεχάμενων» για όλα τα θέματα λειτουργίας και βελτιώσεων που θέτουμε επανειλημμένα, αντιμετωπίζουμε επιπλέον συμπεριφορές τρομοκρατίας και εκβιασμών ως απάντηση στα υπαρκτά προβλήματα λειτουργίας που διαιωνίζονται!

Η τεράστια έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, η ουσιαστική έλλειψη μηχανογραφικών, ηλεκτρονικών και διαδυκτιακών εφαρμογών στον e-ΕΦΚΑ οδηγεί ασφαλισμένους και συνταξιούχους σε έναν «Γολγοθά» προκειμένου να ενημερωθούν για τις υποθέσεις τους. Η λειτουργία ενός τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης για όλη την Ελλάδα και χωρίς πλήρη πληροφόρηση των εκατοντάδων ζητημάτων είναι προφανές ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας – Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα. Όχι παζάρια για αγορά πανάκριβων υπηρεσιών. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
• Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων
• Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ για την στελέχωση όλων των τμημάτων του (συντάξεις, έσοδα, ασφάλιση, καθαριότητα κλπ)
• Νομοθετική ρύθμιση για τους παραμένοντες εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις.
• Πρόσληψη στον e-ΕΦΚΑ Γιατρών Εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία
• Άρση του «παγώματος» της συμμετοχής των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ στην «κινητικότητα» και εφαρμογή των όσων ισχύουν για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους .
• Σημαντική ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του e-ΕΦΚΑ (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πρόσβαση όλων των υπαλλήλων στον διαδίκτυο κλπ), ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και έγκαιρα σε όλα τα αιτήματα τους ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι
• Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Όχι στο «πόρισμα Πισσαρίδη» και την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Όχι στους αντιασφαλιστικούς νόμους.
• Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει! Οι αγώνες του λαού δεν μπαίνουν στο «γύψο»!.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ