Αρχική Εργασια Νέα απεργία 16 Ιουνίου 2021

Νέα απεργία 16 Ιουνίου 2021

141

ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
Μαζικά και αποφασιστικά παίρνουμε μέρος στην Απεργία και στα Συλλαλητήρια
στο Σύνταγμα 10.30 π.μ. και 5.00 μ.μ.
Αυτό το Νομοσχέδιο να μην περασει!!!

Στην προκλητική αντεργατική επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίζει τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων μετατρέποντας μας σε σκλάβους του 21ου αιώνα, οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο δρόμο που ανοίξαμε με την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 10 Ιούνη, απαντώντας στα σχέδια της κυβέρνησης. Η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα! Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους δίνουν φανερή ή κρυφή στήριξη στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της. Είναι ώρα ευθύνης για όλους! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, συμμετέχοντας στην απεργία που προκήρυξε ΠΟΠΟΚΠ και ΑΔΕΔΥ και απαιτούμε:
Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που βάζει ταφόπλακα σε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακή αργία και δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που επί της ουσίας καταργεί το ΣΕΠΕ.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων, οι απεργοκτόνοι νόμοι, τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν μέσα στην πανδημία και οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα.
Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στα αντεργατικά σχέδια που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, που βάζουν νέα εμπόδια στη λειτουργία των Συνδικάτων με την προώθηση του ηλεκτρονικού φακελώματος που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ