Αρχική e-Ε.Φ.Κ.Α. Καταγγελία Χάλαρη

Καταγγελία Χάλαρη

184

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του e-ΕΦΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ.

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ απέναντι σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ, τους οποίους ο ίδιος κάλεσε να συναντήσει.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει από κοινού οι ομοσπονδίες ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, για τις συνθήκες εργασίας κλπ, η ΠΟΠΟΚΠ είχε εξαγγείλει συγκέντρωση για τις 7/4/2021 έξω από την κεντρική διοίκηση του Ταμείου στην Ακαδημίας 22.

Ο διοικητής με δική του πρωτοβουλία ζήτησε να συναντηθεί με 3μελή αντιπροσωπεία. Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΠΟΚΠ και τον πρόεδρο του ΣΥΑΤ ανέβηκε στα γραφεία της διοίκησης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Αφού είδε ο διοικητής ποιοι αποτελούσαν την αντιπροσωπεία αρνήθηκε να συζητήσει το οτιδήποτε και αποχώρησε με το πρόσχημα ότι δεν ήταν κάποιος από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Από πότε κάποιος διοικητής ενός φορέα αποφασίζει ποιοι θα αποτελούν εκπροσώπους των εργαζομένων για να συναντηθεί μαζί τους;

Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να επεμβαίνει απροκάλυπτα στα εσωτερικά των συνδικάτων;

O κ. Χάλαρης είναι θεσμικός παράγοντας και οφείλει να συναντά τους εκπροσώπους των συνδικάτων ανεξάρτητα αν του είναι αρεστοί ή όχι.

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ για την διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης θα μας βρουν αντιμέτωπους μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.