Αρχική Ε.Φ.Κ.Α. Καταγγελία για Ε.Φ.Κ.Α. Αγροτών

Καταγγελία για Ε.Φ.Κ.Α. Αγροτών

121

Συναδέλφισσες/οι,

Το Δ.Σ του ΣΥΑΤ καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Υφυπουργού Εργασίας, κ. Πετρόπουλου και την προσωπική επίθεση σε εργαζόμενους που υπηρετούν στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΦΚΑ Αγροτών στη Λάρισα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΓΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ).

Κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι είναι αναποτελεσματικοί, κρίνοντάς τους μάλιστα με το δικό του «επιστημονικό τρόπο», χρονομετρώντας τους δηλαδή κατά τη διάρκεια καταχώρησης αιτήσεων ασφάλισης στον υπολογιστή. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ Αγροτών, ιδιαίτερα στη περιφέρεια, δεινοπαθούν καθημερινά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Σε ερώτημα μέλους του ΔΣ του Συλλόγου του ΟΓΑ, αν στα δυόμιση χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων από το Υπουργείο είναι η χρονομέτρηση των υπαλλήλων, η συμπεριφορά του ήταν τόσο άσχημη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και τραμπούκικη.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας όλο το προηγούμενο διάστημα προτιμούσαν να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήρθαν να δείξουν την δήθεν αγωνία τους και το όψιμο ενδιαφέρον τους.

Είναι σαφές ότι τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή, έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και στο σημείο που έχουν φτάσει τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα.

Θα μας βρουν απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και απειλή.

Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.