Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο (11-06-2020)

Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο (11-06-2020)

40

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 7 μ.μ.

Μία νέα οικονομική κρίση που επιταχύνθηκε λόγω του covid-19 και η λεγόμενη «επιστροφή στην κανονικότητα» έρχονται μαζί με νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς φυσικά να καταργούνται όσα πάρθηκαν λόγω των «έκτακτων συνθηκών».

Ποια είναι τα μέτρα που Κυβέρνηση και ΕΕ προωθούν; Αναστολή συμβάσεων εργαζομένων, μειώσεις των μισθών κατά 20%, απολύσεις, ανεργία, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, απίστευτα ωράρια, εντατικοποίηση κλπ, ενώ στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους τραπεζίτες, τους ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών, τους καναλάρχες κ.α. παρέχουν κίνητρα, εγγυήσεις και επιδοτήσεις.

Για άλλη μία φορά θέλουν να φορτώσουν τα βάρη κι αυτής της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Συνάδελφοι έχουμε πείρα. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων, την στοχοποίηση και την αξιοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, που τα χρόνια της προηγούμενης κρίσης αποτέλεσαν τα εργαλεία για μειώσεις των μισθών μας και αφαίρεση δικαιωμάτων μας. Ότι και να λένε…, ξέρουμε ότι πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας.

Ο ΕΦΚΑ στον όνομα της ψηφιακής εποχής άρχισε να δίνει κομμάτια στους ιδιώτες (συντάξεις). Δεν είναι τυχαίο ότι στο λεγόμενο «πράσινο κτίριο» στο Χαλάνδρι εγκαταστάθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ιδιωτική εταιρεία που περνάει δήθεν τον ασφαλιστικό μας βίο προκειμένου να δημιουργηθεί βάση δεδομένων για να βγαίνουν γρήγορα συντάξεις. Φυσικά αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα αφού συνάδελφοι επωμίζονται αυτή την εργασία πηγαίνοντας ολοκληρωμένους φακέλους.

Η πανδημία σε όλο τον πλανήτη απέδειξε πόσο σημαντικό ήταν και είναι το δημόσιο σύστημα υγείας, που να μπορεί να καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες μας τακτικές και έκτακτες, που να είναι πλήρως στελεχωμένο, σύγχρονα εξοπλισμένο, με ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Απέδειξε πόσο αταίριαστη με την προστασία της υγείας και της ζωής είναι η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας και η κερδοφορία των κλινικαρχών και των εμπόρων της υγείας και του φαρμάκου, που δηλώνουν «έτοιμοι να βοηθήσουν» μόνο με «αδρά αμοιβή»!!!

Αποδείχτηκε επίσης ότι η δύναμη, η παραγωγή, η ίδια ζωή βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Αυτοί και μόνον αυτοί με τη γνώση τους, την επιστημονικότητά τους και την δουλειά τους κράτησαν τα δημόσια νοσοκομεία όρθια, κράτησαν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετς, τα ντελιβεράδικα, τις συγκοινωνίες, την καθαριότητα, την βοήθεια των συνανθρώπων μας. Οι εργαζόμενοι και μόνον αυτοί έδωσαν τη μάχη για την προστασία της ζωής απέναντι σε όλα τα «αρπακτικά», που αξιοποιούσαν την πανδημία για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Συνάδελφοι
Η κρίση του κορονοϊού μας έδειξε για άλλη μία φορά ότι για τη ζωή μας απαιτείται η συσπείρωση και ο αγώνας. Είναι η διεκδίκηση με επίκεντρο στις δικές στις ανάγκες, για το μισθό, την ασφάλιση, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για να απαλλαγούμε από στις «σωτήρες» που μια ζωή στις σώζουν και κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε χειρότερα προβλήματα.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
• Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις στις ΠΝΠ κλπ.
• Καμιά μείωση μισθού. Να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
• Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

 

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2020, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 7 μ.μ.
(προσυγκέντρωση στις 6.30 μμ στην παλιά βουλή)