Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο – Τρίτη 13 Οκτώβρη 2020

Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο – Τρίτη 13 Οκτώβρη 2020

31

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
την ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 6.30 μ.μ.
Προσυγκέντρωση στις 6μμ στη παλιά βουλή

Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση με την συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια των συνδικάτων σε όποια πόλη της χώρας πραγματοποιούνται. Στην Αττική διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε τον αγώνα! Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Ναι, μπορούμε να πιστέψουμε στη δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα, στο δίκαιο των αιτημάτων μας. Αυτή η μεγάλη αλήθεια φανερώνεται κάθε φορά που ο λαός μας αποφασίζει να βγει στο προσκήνιο.

Όλα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μας έδωσαν πολύτιμα διδάγματα για να καθορίσουμε τη σημερινή μας στάση. Δεν οδηγεί πουθενά η σιωπηρή απεμπόληση των δικαιωμάτων στην Υγεία, την Παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, στο εισόδημα, στους όρους της δουλειάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για covid-19 στους χώρους εργασίας.

Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη.

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό και των ιδιωτικών ΜΕΘ.

Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.