Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. Κάλεσμα σε συλλαλητήριο – Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο – Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη

121

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Πανεργατικό Συλλαλητήριο
Τετάρτη 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Προσυγκέντρωση 7.30μμ Πλ. Κλαυθμώνος

Η κυβέρνηση προχωράει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Πρόκειται για μια μετωπική επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη που θα οδηγήσει στη μείωση των επικουρικών συντάξεων, στην ιδιωτικοποίησή τους και ταυτόχρονα θα δώσει ένα μεγάλο δώρο στα κερδοσκοπικά Funds.

Η ασφάλιση, αντί να είναι η συλλογική προσπάθεια να στηριχτούν αυτοί που δεν μπορούν να δουλέψουν, γίνεται πλέον ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου ο οποίος θα «αποφασίζει» αν τα χρήματα του “ατομικού κουμπαρά” της επικουρικής του ασφάλισης θα τα τζογάρει η ιδιωτική εταιρεία που θα τα διαχειρίζεται, σε “προϊόντα” υψηλού, μεσαίου, ή χαμηλού ρίσκου. Τα χαμηλού ρίσκου δεν θα έχουν καμία απόδοση και η επικουρική θα είναι ψίχουλα. Αντίθετα τα υψηλού ρίσκου θα έχουνε μεγαλύτερες αποδόσεις, αλλά και τον κίνδυνο να τα χάσεις όλα και να μην πάρεις ποτέ τίποτε, όπως έχει γίνει δεκάδες φορές με ιδιωτικές εταιρίες που φαλίρισαν και οι ασφαλισμένοι έχασαν τα πάντα. Για τους παλιότερους εργαζόμενους, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα παίρνουν τη σύνταξή τους κανονικά. Λένε ψέματα, γιατί χωρίς χρήματα να εισρέουν στο ταμείο επικούρησης από τους νεότερους ασφαλισμένους, θα υπάρχει ετήσια τρύπα 2 δις ευρώ. Στην πραγματικότητα για τους ήδη ασφαλισμένους έρχονται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Αν περάσει η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα ανοίξει ο δρόμος για να ιδιωτικοποιηθεί και η κύρια σύνταξη και συνολικά το ασφαλιστικό σύστημα.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο στη συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Οργανώνουμε την πάλη διεκδικώντας Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους

Παλεύουμε:
• για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
• για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.