Αρχική Εργασια Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο – Πέμπτη 13 Μάη

Κάλεσμα σε Συλλαλητήριο – Πέμπτη 13 Μάη

136

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση της ΝΔ δημοσιοποίησε σήμερα διαδικτυακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, το οποίο φέρει κατ’ ευφημισμό τον τίτλο: «Για την προστασία της Εργασίας», όταν οι αντεργατικές αλλαγές που φέρνει, όχι μόνο δε προστατεύουν τους εργαζόμενους, αλλά δημιουργούν έναν εργασιακό μεσαίωνα!

Ενδεικτικά βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:
• Η άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία.
• Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος στον ιδιωτικό τομέα (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή ένταση της εκμετάλλευσης.
• Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές.
• Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας.
• Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.
• Τα βάρβαρα αυτά μέτρα συνοδεύονται από το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης με το φακέλωμα των συνδικάτων, την δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.
• Χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, «αλυσοδένουν» τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην μπορούν να αντιδράσουν μπροστά στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που φέρνουν, νομοθετώντας προσωπικό ασφαλείας 33% !

Ο Υπουργός και τα κυβερνητικά επιτελεία προσπαθούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, ότι φέρνουν την κοσμογονία ότι το σταθερό ωράριο, το 8ωρο, είναι παρωχημένο και ο εργαζόμενος στερείται του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής του «ατομικού ωραρίου»!!!

Άραγε ο εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει 10ωρο και 11ωρο όταν δεν υπάρχει πολλή δουλειά και 6ωρο όταν είναι διπλάσιος ο φόρτος εργασίας; Θα του δίνει τη δυνατότητα να δουλεύει 4 μέρες τη βδομάδα, όταν ο φόρτος της δουλειάς είναι μεγαλύτερος και ο εργοδότης έχει ανάγκη από περισσότερη απλήρωτη εργασία, αντί να κάνει προσλήψεις ή να πληρώσει κανονικά την υπερωρία;

Η εργοδοτική αυθαιρεσία «ανθεί» πάνω στους δεκάδες αντεργατικούς νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αξιοποιείται μάλιστα από τις κυβερνήσεις για να νομοθετήσουν σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, στο όνομα της «προστασίας» των εργαζομένων.

Χρειάζεται να βγάλουμε συμπεράσματα απο την ίδια μας την πείρα!

Όλες αυτές οι αντεργατικές ρυθμίσεις πολύ σύντομα θα εφαρμοστούν και στο δημόσιο. Η είσοδος των πιστοποιημένων γραφείων στην κοινωνική ασφάλιση στον e-ΕΦΚΑ για την έκδοση συντάξεων και άλλων υπηρεσιών του Ταμείου, θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση τα εργασιακά μας δικαιώματα ακόμα και την ίδια μας την δουλειά.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ