Αρχική Εργασια Εργατικό ατύχημα στην COSCO

Εργατικό ατύχημα στην COSCO

104

«ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»

Ο Σ.Υ.Α.Τ. εκφράζει τα συλλυπητήρια και την ανείπωτη θλίψη στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO και συμμετέχει στην συγκέντρωση των σωματείων και των εργαζομένων, στις 11 το πρωί της Τρίτης 26 Οκτωβρίου 2021 στην πύλη του ΣΕΜΠΟ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της COSCO.

Στις 25/10/2021 το απόγευμα έγινε ένα θανατηφόρο δυστύχημα στο λιμάνι του Πειραιά. Σκοτώθηκε 45χρονος εργάτης της COSCO, εν ώρα εργασίας στη βάρδια 3-11, στη γερανογέφυρα 10, ένα έγκλημα που μπορούσε να είχε αποφευχθεί και για το οποίο οι εργαζόμενοι και το σωματείο στις προβλήτες της COSCO είχαν προειδοποιήσει.

Η εργασιακή κόλαση και ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρίας, που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών.

Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν αιτία δεν είναι τυχαία γεγονότα. Οφείλονται στην δίψα των μεγαλοεργοδοτών για κέρδη, που απαιτεί ένταση της δουλειάς και αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!