Αρχική Εργασια Εργατική Πρωτομαγιά 2020

Εργατική Πρωτομαγιά 2020

75

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ

Απο την 1η ΜΑΗ του 1886 ως την 1η ΜΑΗ του 2020 το μήνυμα και το νόημα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι πάντα το ίδιο και κάθε φορά ακόμα πιο επίκαιρο.

Οι εργάτες στο Σικάγο το 1886 μάτωσαν για το οκτάωρο και τα δικαιώματα της τάξης τους ενάντια στη άρχουσα τάξη, η οποία βρίσκεται σε έναν διαρκή «πόλεμο» ενάντια στην εργατική τάξη (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ).

Το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που ζούμε δηλαδή ο καπιταλισμός σπαράσσεται από διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, που πάντα φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων για να προφυλαχτούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Σήμερα, το 2020 μας λένε ότι έχουμε υγειονομική κρίση και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον νέο κορονοϊό, το 2010 μας λέγανε έχουμε “κρίση χρέους” λόγω της συσσώρευσης κρατικού χρέους…

Η ελληνική Κυβέρνηση με τη στήριξη σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, όπως και οι υπόλοιπες αστικές Κυβερνήσεις της ΕΕ, βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ζητούσαν οι μεγαλοεργοδότες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, πλήττοντας τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει…

Αναρωτιόμαστε: Γιατί ενώ η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία έχει κάνει απίστευτα θαύματα, πανίσχυρα κατά τα άλλα κράτη βρέθηκαν γυμνά, μπροστά στο δήθεν αόρατο εχθρό του νέου κορονοϊού; Γιατί ούτε και τώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν επεκτείνει τις υποδομές Δημόσιας Υγείας, δεν προχωρά στις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;

Απαντάμε ότι όλα τα αδιέξοδα και οι αντιφάσεις προκύπτουν λόγω του ότι κριτήριο της παραγωγής είναι το κέρδος. Ένας μικρός αριθμός ολιγαρχών-κεφαλαιούχων καρπώνονται το πλούτο που παράγουν τα δισεκατομμύρια των εργαζόμενων όλου του κόσμου. Έκθεση της ΜΚΟ Oxfam διαπιστώνει ότι 2.153 δισεκατομμυριούχοι διαθέτουν πλέον περισσότερα χρήματα από όσα διαθέτει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή, με δικαιώματα, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Θα τιμήσουμε την εργατική Πρωτομαγιά με τα Σωματεία που θα πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές εκδηλώσεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Συμβολικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τα Συνδικάτα σε όλες τις πόλεις και σε μεγάλους Δήμους, όπως στην Αττική στο κέντρο της Αθήνας, σε Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Ελευσίνα, Γέρακα, Λαύριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ