Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. Ενημέρωση για κάρτες ΟΑΣΑ

Ενημέρωση για κάρτες ΟΑΣΑ

259

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ του ΟΑΣΑ

Συναδέλφισσες/οι,

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε ζητήσει να μας γνωρίσουν οι κάτοχοι ετήσιων και 6μηνων καρτών απεριορίστων τις ημερομηνίες λήξης και τις σχετικές παρατάσεις τους, όπου διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες λήγουν Ιούνιο-Ιούλιο.

Επειδή ο ΟΑΣΑ απαιτεί να πληρωθούν πρώτα οι κάρτες και μέσα σε ένα μήνα από την πληρωμή να γίνει ενεργοποίηση-επιδότηση αλλιώς χάνονται τα χρήματα, πράγμα που μπορεί να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί διότι τρέχουν ήδη 2 επιδοτήσεις – παρατάσεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του covid-19 και το σύστημα δεν αναγνωρίζει και 3η επιδότηση αυτή της πληρωμής τους και να χαθούν τα χρήματα.

Αποφασίσαμε για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα και να μπουν σε μία σειρά ενιαία οι ημερομηνίες λήξης των καρτών για την ασφαλή επιδότησή τους τώρα αλλά και μελλοντικά, να αφήσουμε να εξαντληθούν όλες οι επιδοτήσεις και να μαζέψουμε χρήματα τον Ιούλιο (όπου φαίνεται να τελειώνουν στους περισσότερους οι επιδοτήσεις). Τα χρήματα θα κατατεθούν τον Αύγουστο και να ξεκινήσουν όλες οι κάρτες μαζί από Σεπτέμβριο. Επιπρόσθετα οι μήνες Ιούλιος-Αύγουστος είναι μήνες αδειών και θα είναι επιπλέον χαμένο ποσό. Αν κάποιου η κάρτα τελειώσει νωρίτερα μπορεί να βγάλει μηνιαία.

Επίσης, θα προτείναμε να κάνετε επιδότηση σε τακτά χρονικά διαστήματα σε περίπτωση που έχει μπει από τον ΟΑΣΑ επιπλέον επιδότηση λόγω covid, και να κρατάτε τις αποδείξεις.

Υπενθυμίζουμε τα βήματα για την επιδότηση λόγω covid:
Βήμα 1ο: Πατάμε την επιλογή: Ελληνική σημαία.
Βήμα 2ο: Μετά πατάμε την επιλογή: «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ».
Βήμα 3ο: Τοποθετούμε την ηλεκτρονική κάρτα στην μπροστινή θήκη του ηλεκτρονικού μηχανήματος και πατάμε την επιλογή: «ΟΚ».
Βήμα 4ο: Ξεκινάει η διαδικασία φόρτισης, βγαίνει πρώτα η απόδειξη και συνεχίζει να φορτίζει η κάρτα.
Βήμα 5ο: Αφαιρούμε την κάρτα όταν μας ενημερώσει το μηχάνημα και κρατάμε την απόδειξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Παρακαλούμε να κρατάτε φωτοτυπία της προσωποποιημένης κάρτας σας.

Αντικαταστάσεις προσωποποιημένων καρτών:
Οι οδηγίες για επανέκδοση κάρτας είναι ότι ο συνάδελφος μπορεί να προσέλθει στο πλησιέστερο εκδοτήριο με την ταυτότητά του, ΑΜΚΑ και το ΡΙΝ της κάρτας που έχασε να επανεκδώσει νέα κάρτα και να μεταφερθεί το υπόλοιπο της παλιάς κάρτας. Σε περίπτωση που εκκρεμεί εταιρική επιδότηση και δεν έχει προσέλθει σε ΑΜΕΚ για να πραγματοποιήσει επιδότηση τότε θα χρειαστεί να προσέλθει ΟΑΣΑ, Μετσόβου 15 για να περαστεί το κόμιστρο. Το σημαντικό είναι να συνδεθεί η παλιά κάρτα με την καινούργια γνωρίζοντας το ΡΙΝ και το ΑΜΚΑ στον εκδότη. Το κόστος επανέκδοσης κάρτας είναι 2 ευρώ και σας ενημερώνει τον νέο αριθμό κάρτας ώστε να διορθώσετε το excel αρχείο σας.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει το PIN ή έχει χάσει το QR, χρειάζεται βεβαίωση από την εταιρεία ότι το νούμερο της απολεσθείσας κάρτας ανήκει στον δικαιούχο και επιθυμεί επανέκδοση κάρτας, Ρεθύμνου 16, ισόγειο, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (08:00-14:15).