Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. Εκλογές ΣΥΑΤ – Παρασκευή 8 Απρίλη 2022

Εκλογές ΣΥΑΤ – Παρασκευή 8 Απρίλη 2022

61

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Σ.Υ.Α.Τ.
Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Συμμετέχουμε όλοι – Στηρίζουμε τις συλλογικές διαδικασίες – Προχωράμε συγκροτημένα

Οι εκλογές του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στα γραφεία του Συλλόγου, Ικτίνου 4, Αθήνα, 7ος ορ. από τις 8.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ. (με την αστυνομική ταυτότητά μας)

Συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογική διαδικασία:
Γιατί προχωράμε συγκροτημένα όλοι μαζί, γιατί συγκροτημένα παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, για να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς Σύλλογο, ούτε μια μέρα.
• Γιατί στη Γενική Συνέλευση στις 9 Μάρτη 2022 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε την διενέργεια των εκλογών στις 8 Απρίλη.
• Γιατί στη Γενική Συνέλευση ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίναμε όλες τις διαδικασίες, τους απολογισμούς, γιατί ομόφωνα εκλέξαμε την εφορευτική επιτροπή.
• Γιατί το Δ.Σ. στις 24 Γενάρη 2022 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε και με την ψήφο όψιμων διαφωνούντων να γίνουν εκλογές γιατί έληγε η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου και όλοι συμφωνήσαμε ότι δεν θέλουμε «ληγμένο Σύλλογο» και ότι απέναντι στα μέλη μας έχουμε χρέος να πάρουμε όλα τα μέτρα για την συνδικαλιστική τους κάλυψη.
• Γιατί το Δ.Σ. στις 24 Γενάρη 2022 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε και με την ψήφο όψιμων διαφωνούντων όλες τις διαδικασίες για την σύγκλιση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό.
Γιατί ΟΜΟΦΩΝΑ και με ψήφο των όψιμων διαφωνούντων στο ΔΣ του ΣΥΑΤ στις 19 Γενάρη καλέστηκε η εξελεγκτική επιτροπή για να ελέγξει το ταμείο του Συλλόγου και να προετοιμάσει την έκθεσή της στη Γενική Συνέλευση.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Έως τώρα ο ΣΥΑΤ ήταν ο μοναδικός Σύλλογος της ΠΟΠΟΚΠ που πήρε πρωτοβουλίες και με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις κατέθεσε προτάσεις για την ενοποίηση των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων, προσπαθώντας να υπάρχει ενιαία συνδικαλιστική έκφραση στο χώρο του e-ΕΦΚΑ. Το γιατί δεν έχει επιτευχθεί έως τώρα οφείλεται στις ηγεσίες Συλλόγων και Ομοσπονδιών που τους ενδιαφέρουν οι συσχετισμοί και οι καρέκλες. Ακόμα και σήμερα γίνονται συζητήσεις, χωρίς όμως να έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση.

Τώρα ο ΣΥΑΤ κάνει το αυτονόητο, δηλαδή εκλογές, γιατί δεν υιοθετεί διαδικασίες άλλων Συλλόγων των οποίων η θητεία των Διοικητικών τους Συμβουλίων έχει λήξει προ πολλού και χωρίς καμία εκλογική διαδικασία ούτε καν Γενική Συνέλευση παίρνουν αποφάσεις θεωρώντας τους Συλλόγους ιδιοκτησία τους!!!

Μετά απ’ όλα αυτά μόνο απαράδεκτο μπορεί να χαρακτηριστεί το κάλεσμα σε αποχή από τις εκλογές που απηύθυναν με ανακοίνωσή τους 6 συνάδελφοι – μέλη παράταξης του ΣΥΑΤ!!!, ζητώντας ξεδιάντροπα να πάμε στα δικαστήρια για να πάρουμε «παράταση-διορισμό» με αίτημα για εκλογές!!!, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες «βάσανο» και «παρωδία»!!! (για την ιστορία… μόνο οι 4 είναι μέλη του ΔΣ).

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους μας σε πλήρη στήριξη και συμμετοχή στις εκλογές του Σ.Υ.Α.Τ. σε μία στιγμή που επιβάλλεται να έχουμε ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, που οι συνθήκες στον e-ΕΦΚΑ είναι συνθήκες γαλέρας, που η κοινωνική ασφάλιση έχει μπει στο εκτελεστικό απόσπασμα της ιδιωτικοποίησης και αμφισβητούνται στοιχειώδη συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και ελευθερίες.

Το μέλλον του ΣΥΑΤ θα το αποφασίσουν συγκροτημένα τα μέλη του μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες όπως επιβάλλεται να έχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τα ίδια τα μέλη θα αποφασίσουν για το ποιοι και πως θα τους εκπροσωπούν.

Όσοι αυτή τη στιγμή καλούν σε αποχή δεν θέλουν ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλουν τους εργαζόμενους έρμαια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ο ΣΥΑΤ ανήκει στα μέλη του και όχι στους καρεκλοκένταυρους.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ μαζικά μέρος στις εκλογές του ΣΥΑΤ.
Θέλουμε Συλλόγους δραστήριους, διεκδικητικούς, υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα.
Αυτό είναι το ζητούμενό μας και εκεί δίνουμε αταλάντευτα την μάχη μας!