Αρχική Προγραμμα ΟΑΕΔ Δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ.

Δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ.

61

Στις 10/09/2019 κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ, ο ΣΥΑΤ πήρε την πρωτοβουλία ώστε να δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης σύσκεψης στο κτίριο του τ. ΤΑΠΙΤ, Ακαδημίας 58 στην Αθήνα με το σύνολο των εργαζομένων στην Αττική στα παραπάνω προγράμματα.

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε:
α. Η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αντιπροσωπευτικά από όλα τα κτίρια του ΕΤΕΑΠ με έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε την Επιτροπή).
β. Να υποβληθεί αίτημα προς την πολιτική ηγεσία παράτασης του προγράμματος για ένα έτος για τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία ΕΦΚΑ & ΕΤΕΑΕΠ
γ. Την διαμόρφωση κειμένου για να κατατεθεί στην κυβέρνηση
δ. Να γίνει συντονισμός και με εργαζόμενους με το ίδιο πρόγραμμα σε άλλες υπηρεσίες.
ε. Να μεταφερθεί προφορικά το αίτημα τους για παράταση του προγράμματος για ένα χρόνο στην επικείμενη συνάντηση με τον κ. Μηταράκη στις 4μμ της ίδιας μέρας από τον πρόεδρο του ΣΥΑΤ.
στ. Να συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή στις 13/9/2019 για να διαμορφώσει το τελικό κείμενο και να μπουν οι επόμενοι στόχοι.

Το αίτημά τους για παράταση 1 έτους μεταφέρθηκε προφορικά από τον πρόεδρο του ΣΥΑΤ στην συνάντηση με την ΠΟΠΟΚΠ.

Η αρχική τοποθέτηση του Υφυπουργού ήταν αρνητική αλλά στο επιχείρημα ότι στα ασφαλιστικά ταμεία χρειαζόμαστε επειγόντως προσωπικό, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι απέκτησαν σχετική εμπειρία και απασχολούνται σε κρίσιμους τομείς των υπηρεσιών μας με αποτέλεσμα να έχει βγει μεγάλος όγκος εργασίας και το γεγονός ότι στο Υπουργείο Υγείας έχει γίνει αντίστοιχη παράταση προγράμματος για 2 χρόνια ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα.