Αρχική e-Ε.Φ.Κ.Α. Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις Χατζηδάκη

Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις Χατζηδάκη

137

«Ιδιωτικά γραφεία» θα εκδίδουν συντάξεις στον e-ΕΦΚΑ !!!
Ο δούρειος ίππος της κοινωνικής ασφάλισης

Η αιτία του τεράστιου αριθμού των εκκρεμών συντάξεων κύριων, επικουρικών και εφάπαξ στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίες διαρκώς αυξάνονται είναι η δραματική μείωση του προσωπικού, η έλλειψη στοιχειωδών υλικοτεχνικών υποδομών και οι διαρκείς ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς αρχή μέση και τέλος και η κατάληξη στην «τερατογέννεση» του e-ΕΦΚΑ.

Την κυβέρνηση δεν την έπιασε ο πόνος για τις εκκρεμείς συντάξεις…. Πίσω από την όποια «επιτάχυνση» της έκδοσης των συντάξεων θέλει να κρύψει την επιλογή της για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης και του κεφαλαιοποιητικού συστήματος και των επαγγελματικών ταμείων.

Πρώτα στοχοποιεί τους ελάχιστους εναπομείναντες εργαζόμενους του Φορέα χαρακτηρίζοντάς τους «γραφειοκράτες», διαβάλλοντάς τους στα μάτια των συνταξιούχων, μετά απευθύνεται στους νέους ασφαλισμένους για να βρουν συνταξιοδοτική κάλυψη στις κεφαλαιαγορές!!! με υποχρεωτική «επένδυση» των εισφορών της επικουρικής ασφάλισης και τέλος θέλει να εκδίδουν συντάξεις «πιστοποιημένα γραφεία-εργολάβοι». Αυτά λίγο πολύ ανέλυσε και σε συνέντευξή του στις 21/3/2021 σε κυριακάτικη εφημερίδα ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης και τα παρουσίασε ως μονόδρομο!!!

Πριν από τον τωρινό υπουργό ο προκάτοχός του είχε βρει τη λύση στο «πάτημα ενός κουμπιού». Μετά ήρθε ο project manager και τώρα με το αζημίωτο τα «πιστοποιημένα γραφεία» που θα εκδίδουν τάχα συντάξεις χρησιμοποιώντας βέβαια και τους υπαλλήλους του Ταμείου αφού δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όπως άλλωστε γίνεται και τώρα με τους ιδιώτες που «εργάζονται» στον e-ΕΦΚΑ (πχ ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου κλπ).

Καλούμε τους εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να αποτρέψουμε κάθε διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης του φορέα μας, να παλέψουμε ενάντια σε όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και για μια πραγματική Δημόσια Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.

Καλούμε τις συνταξιουχικές οργανώσεις σε ενιαίο μέτωπο και αγώνα υπεράσπισης της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων, που είναι η κοινωνική ασφάλιση.