Αρχική Σ.Υ.Α.Τ. Δελτίου Τύπου τηλεδιάσκεψης 18ης Φεβρουαρίου 2021

Δελτίου Τύπου τηλεδιάσκεψης 18ης Φεβρουαρίου 2021

33

Πραγματοποιήθηκε στις 18/2/2021 η σύσκεψη – συζήτηση με τηλεδιάσκεψη, που συγκάλεσε ο σύλλογός μας ΣΥΑΤ, των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, που έχουν μέλη τους εργαζόμενους στον e-ΕΦΚΑ στο νομό Αττικής προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο και τις διαδικασίες δημιουργίας ενιαίου Συλλόγου e-ΕΦΚΑ στον νομό Αττικής.

Από τους 7 συλλόγους που είχαν κληθεί πήραν μέρος με εκπροσώπους τους οι 5 που ανήκουν στην δύναμη της ΠΟΠΟΚΠ και δεν πήραν μέρος οι 2 σύλλογοι που ανήκουν στην δύναμη της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ. Ο μεν πανελλήνιος σύλλογος τεχνικών ΙΚΑ δεν απάντησε καθόλου στην πρόσκληση, ο δε Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Ν.Αττικής & Νήσων, που είναι και ο σύλλογος με τα περισσότερα μέλη στο Νομό Αττικής αρνήθηκε να πάρει μέρος στην σύσκεψη και αντ’ αυτού έστειλε επιστολή.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίων συλλόγων στο χώρο του e-ΕΦΚΑ χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα, με δομή που θα εξασφαλίζει την συμμετοχή των εργαζομένων και την λειτουργικότητα τους.

Ο δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των πρωτοβάθμιων συλλόγων, που είναι τα κύτταρα του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι προϋπόθεση για την επίλυση των όποιων διαδικαστικών ή άλλων ζητημάτων.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν ενιαίοι σύλλογοι με στόχο την ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, που είναι διαχρονικά στο στόχαστρο των κυβερνήσεων στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησής της και τον δραστικό περιορισμό των παροχών της.

Αλλά και εμείς οι εργαζόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση βιώνουμε καθημερινά εργασιακές συνθήκες γαλέρας από την έλλειψη προσωπικού και υποδομών και χρειάζεται ενιαίος και συντονισμένος αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.