Αρχική Εργασια Απεργία – Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργία – Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

155

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΒΡΗ 2019
συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΑΡΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

Με το πολυνομοσχέδιο, που φέρνει για ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ. την επόμενη βδομάδα προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Στο όνομα της «ανάπτυξης» προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, αναθέτοντας σε ιδιώτες τις γνωμοδοτήσεις και τους ελέγχους, αναδεικνύοντας και με αυτό το νομοσχέδιο πώς θα είναι το επιτελικό κράτος, που προωθεί. Με πειθαρχικές ποινές προσπαθεί να εκφοβίσει, όποιον υπάλληλο δεν συμμορφωθεί προς “τας υποδείξεις” και να επιβάλλει κυρώσεις αν δεν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα! Αλήθεια πχ για την καθυστέρηση απάντησης, έκδοσης σύνταξης ή κάποιας διοικητικής πράξης στα ασφαλιστικά ταμεία, θα τιμωρηθούμε;

Δίνεται η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εγκαινιάζεται, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.

Και επειδή ανάπτυξη και δικαιώματα δεν πάνε μαζί, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των Σωματείων, η εξασφάλιση της δυνατότητας παρέμβασης κράτους και εργοδοσίας, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων, των συνδικαλιστών και ουσιαστικά ΟΛΩΝ μας γιατί σωματεία είναι τα μέλη του.

Ορίζεται ως ανώτατη αρχή ο Υπουργός Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει όταν θέλει, και να ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ο εργοδότης και ο εργαζόμενος μπορεί τάχα να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους σε μερική απασχόληση. Ενταφιάζονται οι κλαδικές συμβάσεων, με κάθε τρόπο. Ορίζεται συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων! Και πολλές άλλες αντεργατικές ρυθμίσεις.

Στην πλαίσια της ίδιας με τα παραπάνω “ανάπτυξης” μεθοδεύεται η καταστροφή της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης (ΕΤΕΑΕΠ). Στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σε πρόσφατες συναντήσεις της ΠΟΠΟΚΠ με τον αρμόδιο Υπουργό, με την δημιουργία ειδικής επιτροπής, στα πλαίσια του διορισμού του νέου Διοικητή στο ΕΤΕΑΕΠ στη βουλή, παρουσιάστηκε το σχέδιο με το οποίο τα 7 δις αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ θα δοθούν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες χρηματοδοτώντας το κόστος της μεταφοράς των υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών σε αυτές.

Το ΕΤΕΑΕΠ ουσιαστικά μετατρέπεται από 1/1/2021 σε ντήλερ των ιδιωτικών συμφερόντων έως την οριστική διάλυσή του αφού θα καταργηθεί η αλληλεγγύη των γενεών. Πως θα πληρώνονται στο μέλλον οι συντάξεις αφού δεν θα υπάρχουν οι εισφορές των εν ενεργεία ασφαλισμένων;

Για αυτό απαντάμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά με την πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΕΑΕΠ